Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här är veckans nöjesevenemang i Västerås

Här kan du få en snabb överblick över vilka evenemang som anordnas i VLT:s bevakningsområde denna vecka. Mejla [email protected] om något saknas.

Tisdag 24 oktober

12.00, Karlsgatan 2: Västerås i framtiden. Anna Jägvald, samhällsplanerare och projektledare för Tycktill om din innerstad, berättar om västeråsarnas syn på innerstaden i framtiden.

15.00–17.15, Västerås Konserthus: Gösta Linderholm & His Trad Brothers – Från visa till jazz. Så här skriver Jazzens Vänner: "Rulla in en boll..." och låt samtidigt ”trosorna hänga kvar på linan”. Sedan är det bara att släppa loss den härlige Gösta Linderholm och hans trad-bröder för ett par timmars svängig och gungande eftermiddagsjazz för alla daglediga i Västerås".

Onsdag 25 oktober

12.00–13.00, Växhuset: Lazy Boots Band. "Äntligen är de tillbaka efter en längre tids uppehåll. Nu bjuds det på riktiga rockklassiker".

17.30-21.00, Konserthuset: Lillördag. Folkmusikafton med Ol’ Jansa, Göran Månsson med flera.

Torsdag 26 oktober

19:00- 21:00, Konserthuset: Västerås Sinfonietta. ”Orkestern i fokus”. Simon Crawford-Phillips i rollen som Sinfoniettans nye chefdirigent, känd i huset efter gästspel både som dirigent och pianist.

Fredag 27 oktober

16.00–20.00, Strike: Hitshots. Levererar passande musik under Strikes afterwork.

18.30, Gideonsbergskyrkan: Håkan Sjöstrand om fotbollens betydelse. Västeråsaren, generalsekreterare för Svenska Fotbollförbundet och med ett förflutet som spelare i Skiljebo, kommer att prata om fotbollens betydelse för samhället med integration- och mångfaldsfrågor.

Lördag 28 oktober

12.00, Café Anund: Anundshög i bilder. Bildutsällning där man valt ut de 20 mest spännande bilderna som allmänheten bidragit med.

12.00–15.00, Global Living: Americana till max. "Det blir bluegrass, Johnny Cash, New Orleans-låtar, singer-songwriter, stämsång och bra stämning. Banden är Blue Billy Boys, PA Sound och soloartisten Elvshand (som flyttade från Västerås 1980)", skriver arrangörerna i evenemanget.

19.30, Västerås Konserthus: Best of Claes Malmberg. Som titeln avslöjar gör komikern och skådespelaren en show baserad på de bästa delarna av hans tidigare föreställningar, kryddat med nytt.

21.00–02.00: Bankiren: Quireboys. "Med hits som "7O´ Clock" och "I Dont´t Love You Anymore" etablerade sig engelsmännen på den internationella rockscenen. Nu är de tillbaka med den bluesdoftande skivan "White Thrash Blues" utforskar de bluesen", skriver Club Rockers på sin Facebooksida. Förband är lokala Smoking Sparrows.

22.00–01.00, Strike: The Waves. Irländs folk- och rockmusik.

Söndag 29 oktober

14.00–15.00, Konserthuset: ”Sjung med oss på Pettsons gård”. Jubileumsföreställning med sex glada musiker/artister på scenen, där man inte bara får träffa Pettson och Findus utan även alla hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och tjuren Sture med flera. Som Findus ses Fanny Wistrand.

19.00, iNTiMAN: Daniel Romano. Den 32-årige kanadensaren, vars album "If I've Only One Time Askin" 2016 nominerades till Juno Awards för "årets bästa alternativa album", kommer till Västerås. Hans musik kan beskrivas som en alternativ blandning av country, rock och 60/70-talspop.

Här kan du lyssna på Daniel Romano:

Har ditt band spelning? Sätter er teater upp en pjäs? Har du utställning av dina konstverk? Mejla [email protected], så kommer evenemanget att läggas upp i denna artikel.