Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Little kvitterade för VIK

VIK Hockey har chansen mot Örebro. Ställningen inför tredje perioden: 1-1.

Örebro dominerade den andra perioden kraftigt. Powerplayspecialisterna fick chansen ett par gånger i numerärt överläge - och då räddades VIK tack vare en suverän defensiv och ett gäng vassa Daniel Sperrle-räddningar.

Broc Little drog på sig en onödig utvisning för en eftersläng - och bara minuten senare åkte Markus Ljungh ut. Då fick ÖIK spela fem mot tre - och där är en viss Conny Strömberg hyfsat skicklig att skapa lägen. Till slut satte poängrekordjagande Jared Aulin upp Strömberg i skottläge. Då small det fram till 1-0 för Örebro. Strömberg vispade upp ett dragskott i krysset.

Därefter fortsatte Örebro att trycka på. VIK fick bland annat en utvisning för sex man på isen efter att Mats Waltin i sekvensen innan blivit skogstokig på domaren Mikael Lindqvist som missade en klar tripping på William Karlsson. Där skapade Örebro ett par chanser till - dock utan att få utdelning.

Som en blixt från klar himmel fick sedan VIK en kontring. Peter Öberg knäppte ett skott på mål och då dök Broc Little upp på Nicklas Dahlbergs retur. Den amerikanske speedkulan var först på pucken och hängde upp en backhand i nättaket fram till 1-1. Så trots att VIK i långa sekvenser var utspelat i andra perioden är laget i allra högsta grad med och utmanar om tre poäng.