Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livekarusell med unga, hungriga musiker

I lördags turades 25 hungriga akter om att slita scenen på Sigurdsgatan i stycken. Live-karusellen är en tävlingsturné där alla oetablerade band och artister är välkomna att delta oavsett ålder, genre och erfarenhet.

En jury röstar därefter tillsammans med publiken fram de segrande akterna, som senare får tävla vidare i riksfinalen.

Banden representerade genrer som metal, rock, punk, pop och folkmusik, även om en överhängande majoritet spelade metal. Först ut var Adriana Claims från Norberg, som med ett stort antal bandmedlemmar growlade sig igenom sina tolv minuter i strålkastarljuset.

Med enbart dessa tolv minuter till hands effektiviseras, koncentreras och kanaliseras all energi hos de oftast unga banden som sätter låtarna säkrare på scenen än i replokalen. Som publik är det ett hektiskt schema att bevittna, men banden verkar alltså gynnas.

För att vara ett studieförbundsarrangerat gårdsbandsevenemang är det mycket folki lokalen som, tryggt inbäddade i en positiv stämning, faktiskt går på varandras spelningar och vågar visa sin uppskattning till konkurrenterna, genom att klappa såväl händer som axlar.