Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsfarlig lek vid trädkoja

Lågorna slog höga från trädkojan barnen byggt. Grannarna oroas nu över att leken ska sluta i katastrof.

Strax före klockan 18 på måndagen upptäckte en kvinna som var ute i motionsslingan vid Ragvalds backe hur det sprakade en bit bort i skogen och sedan hur det slog upp stora eldslågor från en koja längre bort.

Kvinnan larmade Gunilla Zimmermann, som bor hundra meter från kojan, som ringde brandkåren. Lyckligtvis kunde elden släckas, men i ett annat väder hade det kunnat sluta annorlunda berättade brandmännen för Gunilla.

-De sa att hade det inte varit så vindstilla kunde det ha blivit riktigt illa.

Det är några barn i tioårsåldern som brukar leka vid kojan – och det är inte första gången någon eldat vid den. Boende i området har hittat eldrester och en eldstad anlagd precis vid en tallstam vid kojan. Tidigare har elden släckts, men Gunilla Zimmermann oroas över vad som kan hända nästa gång.

-Nu slog det upp jättehöga lågor. Jag blev riktigt rädd.

Hon tror inte att föräldrarna vet vad deras barn gör när de leker i skogen.

-Föräldrarna borde veta att deras barn bygger kojor, men de vet säkert inte att de ställer till med eld, säger Gunilla Zimmermann .