Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala framtidshopp satt säkert i sadeln

129 starter i årets ponnyhopptävling på Rocklunda.
Nelly Engdahl, Strömsholms RSF, knep en bronsplats.
– Jag går mest på magkänsla, säger
Nelly.

Det var bra väder för både hästar och publik då Västerås Ryttarsällskap arrangerade hopptävlingar i söndags. Tävlingen som har arrangerats i 42 år hade ovanligt få deltagare med bara 129 starter.

– Det är mycket färre starter i år än tidigare eftersom det har krockat med andra saker. Både den här helgen och nästa är det tävlingar på flera andra ställen i närheten, säger Roland Nilsson, tävlingsledare och banbyggare, från Västerås Ryttarsällskap.

Vinnarna får en rosett och pengarna tillbaka för anmälningsavgiften. Därtill får vissa hederspriser som sponsorer skänkt.

– Vem som helst får delta som är ungdom, ponnyerna ingår i kategorierna A, B, C eller D, säger Nilsson.

Elsa Johansson, 10 år, har ridit sedan hon var ett år gammal och tävlat i över fyra år. Hon hoppade för andra gången tillsammans med hästen Frisky som hon har ägt i sex veckor.

– Det viktigt att tänka på att ha kul och att vara fokuserad, säger hon.

I de fyra tävlingsklasserna består var och en av tre höjder. Elsa Johansson kom på sjätte plats i klass 2c. Vann gjorde Elina Magnusson från arrangörsklubben Västerås RS med hästen Super Mario och Strömsholmsryttaren Nelly Engdahl, 12 år, kom på bronsplats med hästen Broängens Russibus.

– Jag har ridit sedan jag var fyra år och tävlat i två år, säger Nelly.

12-åringen tycker att det svåraste på banan var svängarna och det roligaste var omhoppningen.

– Då får man rida så fort man kan.

Målet i framtiden?

– Då vill jag tävla internationellt, säger Nelly Engdahl.