Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Looptroop visar var julgranen skall stå

Efter ett år av intensivt turnerande var det slutligen dags för Looptroop Rockers att avsluta året med den traditionsenliga spelningen på 2011 års Christmas Bash på Pluto.

För den som känner till Plutos lokaler inser snart att både den runda baren och terrassen är avstängda, något som senare visar sig strategiskt smart. När det runt halv ett är dags för Looptroop Rockers att spela är nämligen publikmassan inte alls av samma volym som under tidigare år.

Fansen, eller åtminstone

besökarna, verkar sjunka i ålder vilket bör tolkas som att truppens musik fungerar över tid. Och även om folkmängden i lokalen upplevs som maximerad bleknar den i jämförelse med svunna tider.

Med det efterlängtade utropet ”Västerås!” samlar gruppen publiken kring scenen och öppnar giget med låten Looptroop land, en låt vars titel kan symbolisera valfri hemort men som i detta sammanhang givetvis är starkt förknippad med Västerås.

Därefter konstaterar Supreme att det är trevligt att vara hemma och hintar om att spelningen i Nyköping där de varit tidigare under kvällen inte var lika lyckad som det som komma skall. Sedan leder snattardansen till Promoes Dekadansen och hitlistan fortsätter rulla till sen kväll.

Även om det ligger en förutsägbarhet i dessa julframträdanden så känns det alltid lika tryggt och trevligt att Looptroop precis som Piff och Puff visar Pluto var julgranen ska stå.