Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löpare i egen takt

Förutsättningarna var perfekta för tisdagskvällens Mälarenergis stadslopp i centrala Västerås. Sol, värme och 1300 springsugna löpare. Eller, nåja. Alla sprang inte. Och det var helt okej.

För tredje året i rad ordnade Västerås friidrott Mälarenergis stadslopp. Först startade de med mest spring i benen, de med neonfärgade joggingdojor och en mil att springa. En halvtimme senare gick starten i Vasaparken för de som satsade på fem kilometersrundan som mestadels gick längs Svartåns strand. Pär Tunander från Västerås friidrott rekommenderar den som ska springa loppet att ladda med träning minst tre gånger i veckan perioden innan.

Det upplägget hade dock inte huvudsponsorn Mälarenergis sponsorchef Glenn Braun som själv deltog i loppet.

- Jag har inte sprungit en meter innan. Nu ska jag gå, lunka, springa. För mig är det bara soft.

Han var inte ensam om att inte kommit igång med träningen innan. Peter Kedjeås som värmde upp tillsammans med sin svärmor Ulla Thrysén som satsade på fem kilometer planerade att springa lite, eftersom han inte riktigt kommit igång med träningen innan.

- Min fru däremot, hon springer milen.