Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Loreen är riktigt vass"

VLT:s Per Groth och Johanna Bister  är i Växjö. Häng med dem, hela dagen och kvällen!
Text och bilder uppdateras löpande

Lördagens genrep är igång. Stämningen i Vida Arena i Växjö är på topp. Först ur är Sean Banan. Sist ut är Loreen.

Sean Banan är en riktigt favorit hos barnen. Han satte sitt nummer utan problem. The Moniker verkar också gå hem. Afro-Dite bjuder på klassisk schlager med paljetter och glitter. Men. På genrepet har de glömt att ta av sig sin badge. Ser inte snyggt ut.

Helena Bergström, som ju faktiskt har rötter i Västerås, gör premiär som programledare tillsammans med Sarah Sawn Finer och Gina Dirawi. Helena står bland annat för mellanunderhållning, ett tv-inslag där hon spelar fyra olika schlagernördar. Ett inslag som går hem hos publiken. Och hos Gina Dirawi, som fnissade hysteriskt när det visades på skärmarna igår. För se om hon inte kommer av sig idag.

Marie Serneholts strippnummer, från vit kostym till guldig catsuite får jubel. Men hon har också badgen på. Varför? Maries låt heter Salt Pepper. Hon kör med vind i håret a la Carola.

Marie Serneholt verkar för övrigt vara den som har roligaste på scenen.

Nu Thorsten Flinck. Spännande!

Thorsten inleder à cappella, sittandes. En nyhet är för övrigt i år att alla artister kommer in på en catwalk, till musik de själva verkar ha valt.

Thorstens låt går säkert hem hos den äldre publiken. Idag ser han dessutom ut att trivas bättre i sammanhanget. Igår såg han inte lika lugn ut.

Oj, vilket jubel han fick.

Sarah Dawn Finer är en trygg programledare. I vrålsnygg guldklänning.

Nu Loreen.

Loreen gör high-five med en liten tjej i publiken. Hon kommer gåendes in till en klubblåt. Så klart.

Har Loreen bytt byxor? Hon har fladdriga byxor, men samma urringning som igår. Numret är riktigt snyggt med ljuset. Hon har bara en dansare med sig på scenen, som igår hade ninjamask. Det har han inte nu. Men kanske ikväll?

Loreen satte det i alla fall. Hon ramlade inte av scenen och sjöng bra. Vilken röst hon har.

Loreens dansare är för övrigt från New York, berättade hon igår. Hittills har vi inte sett till några västeråsdansare på scenen, vilket det ofta brukar vara i sammanhanget.

Vid repetitionen av låtarna i högtalarna får Loreen spontant handklapp. Hon verkar väldigt populär.

Nu vågar Gina Dirawi sig fram till Thorsten i greenroom. Hon får en kram.

Undrar om inte årets hit från melodifestivalen blir den som sjungs nu av programledarna "Inte bara bögarnas fest". Sätter en hundring på det.

Helena Bergström bärs fram av sjömän under låten. Bland annat.

Genrep betyder att låtarna får låtsasvinna. Och att två får sjunga om. Kan det bli Loreen som får sjunga om idag kanske? Det fick hon inte igår.

Helena Bergström kammar hem poäng genom att låtsas gråta vid podiet, över att låtar måste röstas ut.

Låtarna spelas igen. Sarah Dawn Finer verkar också gilla Loreen, för hon dansar loss på scenen till Euphoria.

Helenas sketch spelas upp igen, går hem idag med hos publiken. Nu är det dags för mellanakt igen, med The Soundtrack Of Our Lives och Meja som tolkar Dilbas bidrag Try again. Varje vecka ska visst ett gammalt bidrag tolkas live av någon känd artist.

Då ska vi se vem som låtsasvinner. Serneholt får sjunga igen, som om hon skulle ha gått direkt till final.

Igår fick Marie frågan i greenroom om hon snott iden med catsuite i guld från Agnes Carlsson, som hade en sådan fast utan armar i melodifestivalen 2009. Hon såg inte glad ut över frågan.

En ny regel för i år är att man inte kommer att få veta vem som fått mest röster, bara vilka två som går direkt till final.

Nu väntar vi på vem mer som ska få sjunga igen.

Nej, Loreen får inte sjunga igen. Synd. Efter fallet igår hade hon säkert gärna testat scenen en gång till.

The Moniker eller Thorsten Flinck får sjunga igen. Och.... Det blev The Moniker.

Efter att ha hört låtarna igen och igen och igen börjar man ana vilka som kommer att tjatas framöver. The Monikers är en sådan. On and on and on, this is just the beginning sjunger han, dessutom.

Så var genrepet slut.

Efter genrepet känns det nog ändå som att Loreens nummer är ett strå vassare än de andras. Låten är riktigt bra. Men Sean Banan kommer att gå hem hos barnen, som kommer att tjata på sina föräldrar att ringa och rösta.

Till andra chansen går Dead by april och The Moniker. Eller Thorsten Flinck.