Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lotteribedragare lurade av gammal man flera tusen 

En fräck bedragare slog på måndagskvällen till mot en man i 90-års åldern. Nu varnar polisen äldre.

Det var vid 21.30-tiden som mannen fick ta emot ett telefonsamtal i hemmet på Trädgårdsgatan i Hallstahammar. Personen gratulerade till en storvinst på ett lotteri och att de skulle skicka en person för att informera om vinsten.

En stund senare ringde det på den äldre mannens dörr och där stod en man och förklarade att han kom från lotteriet och att han skulle ordna att mannen fick pengarna utbetalda om han fick låna bankkort och kod. Något som den äldre mannen också lämnade ifrån sig eftersom han var med i lotteriet.

Dagen därpå talade han om det för sin son som insåg att det inte stod riktigt rätt till. Vid kontroll av kontot hade det försvunnit 15 000 kronor.

- Det är ett väldigt fult brott att lura en gammal man på det sättet. Det är mycket märkligt att de visste vilket lotteri som mannen var med i, säger Roland Hed på polisen i Kolbäcksdalen.

Polisen har fått en god beskrivning av den man som besökte den äldre mannen. Han ska vara cirka 180 centimeter lång med slank kroppsbyggnad. Klädd i en två-färgad jacka och jeans med hål i. Keps på huvudet, mörkt hår och ljus hy. 

- Vi måste uppmana alla äldre att aldrig lämna ifrån sig några som helst bankuppgifter vare sig på telefon eller till någon okänd, säger Roland Hed.