Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn start på Power Meet

Solen gassar och Johnny Cash Ring of fire blandat med musik från 1950-talet ljuder ur högtalarna på Johannisberg. Stämningen är hög bland besökarna.

På Mälarcampingen på Johannisberg är det så varmt att få orkar göra annat än att sitta i sina solstolar och dricka en svalkande öl. Några fordon åker runt på området för att visa upp sina amerikanare och passagerarna passar på att skåla med dem som de kör förbi.

Peder Lundberg från Kiruna kommer gående längs en av grusvägarna på campingen iklädd shorts och en knallröd ölhatt. Det är första gången som han är på Power Meet.

– Jag är här för bilarna och fruntimren. Det var värt att komma hit bara för vädret. Det ska man vara glad för där jag kommer ifrån. Där är det 13 plusgrader, säger han.

På flygfältet, där bilutställningen pågår, står skinande amerikanare och försäljningsstånden på rad. Kenneth Maris från Finland tittar på delar av en Dodge Lancer, precis samma modell som han själv har införskaffat i veckan. Flickvännen Tarja Määttä är inte lika bilintresserad.

– Det roliga är att titta på all 1950-talsrekvisita och kläderna som ser ut att vara från samma period, säger hon.

År efter år lockar Power Meet mängder av besökare. För Kenneth Maris är anledningen till det enkel:

– Det finns ingen annanstans man kan hitta något sådant här, säger han.