Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnt läge i vården trots brand och rök

I Västerås, Hallstahammar och Surahammar råder det lugnt läge på vårdcentralerna och bland ambulansutryckningarna. Detta trots den pågående branden.

Ambulansen har än så länge inte haft mer att göra. Men de är förberedda ifall läget förvärras. Allt för att det vardagliga ambulansarbetet inte ska påverkas.

I nuläget arbetar ambulansen precis som vanligt. De har endast haft en brännskada att ta hand om. Men beredskapen finns där.

– Vi har förberett ifall vi behöver hjälpa till med bland annat evakuering, säger Fredrik Leek, på ambulansens sektionsledning, Västmanlands sjukhus Västerås.

Om läget skulle förvärras har man förberett sig så att arbetet kring branden inte ska påverka det normala arbetet. Personal finns kontaktat om de behövs ringas in och extra ambulanser finns att tillgå.

– Vi har pratat med andra landsting och de är medvetna om läget, behöver vi hjälp behöver vi bara ringa dit, säger Fredrik Leek.

Även i Hallstahammar och i Surahammar har läget under dygnet varit lugnt trots den pågående branden. Varken vårdcentralen i Hallstahallar eller vårdcentralen i Surahammar har haft patienter som kan kopplas till brandröken

- Lite fler än vanligt har hört av sig och vill förnya sin astmamedicin för att ta lite större doser. Annars har vi inte märkt av något än, säger Anna Revenäs på vårdcentralen Ängsgården i Surahammar.

Våra fyrbenta vänner verkar också ha klarat brandröken bra. På djursjukhuset Evidensia finns inga rapporter om hundar eller katter som behövt vård på grund av röken.

Däremot har flera djurägare ringt in och undrat om röken är farlig. Personalen svarar att röken är ofarlig men att man inte ska vistas ute i onödan.