Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luleå för svåra för Syrianska

Ännu en chans för Syrianska att säkra kontraktet i norrettan – och ännu en förlust. – Men vi behöver bara en vinst för att hänga kvar, säger målvakten Aly Keita.

I går åkte Syrianska IF upp till norrbotten för att ta sig an IFK Luleå.

Vid vinst skulle nytt kontrakt i norrettan vara säkrat med två omgångar kvar att spela – men så blev det inte.

Med Sebastian Sallanto avstängd, John Junior sjuk samt Ciaran McGuigan, Semir Ajanic, Boris Ljevar och Christian Kachoa skadade såg det redan på förhand ut som en tuff uppgift, trots att laget fått tillbaka flera spelare efter avstängningar.

Och det blev tufft. Luleå imponerade och gjorde två snabba mål i den första halv-leken och var ett ständigt hos mot Aly Keita i Syrianskamålet.

– De var riktigt bra. Stora och starka. Målen de får är kanske lite billiga och de gör att vi får lite uppförsbacke men jag tycker ändå att vi gör bättre ifrån oss än senast, säger Keita.

Spelmässigt var det en ganska jämn match, men Syrianska fick inte till målskyttet och blev stressade av Luleås höga försvarsspel.

I den andra halvleken ut-ökade Luleå ledningen till 3–0, vilket även blev slutresultat.

Förlusten var Syrianskas tredje i rad.

– Jag vet inte varför det blir så här. Jag tycker som sagt att vi spelar bra och om vi bara skulle sätta våra lägen så skulle vi vinna matcherna. Vi spelar med så mycket hjärta och krigar verkligen för varandra, säger Aly Keita.

Förlusten innebär att Syrianska nu bara är fyra poäng före Valsta Syrianska i streckstriden. För Syrianskas del återstår hemmamatchen mot Karlstads BK och bortamatchen mot Hammarby TFF.

– Jag är inte orolig. Vi behöver bara en vinst till för att hänga kvar och jag hoppas verkligen att publiken kommer och stödjer oss i hemmamatchen. Det behöver vi, säger Aly Keita.