Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lunchkollen: Alltid denna Ruccola!

Öhrmans konditori och kafé, Öster Mälarstrand. Lunchen börjar med en riklig salladsbuffe som mättar och känns både fräsch och nyttig.

Nytt för dagen är lunchalternativet varmrökt lax med bakad potatis. Övriga lunchrätter är sallader, soppa, lasagne, paj och kycklingspett med bulgur. Den varmrökta laxen smakar kryddigt gott, men bakpotatisen dränks i lite för mycket ost vilket känns väl mäktigt även om potatissmaken är okej.

Kycklingspettet består av en rejäl portion. Är snyggt presenterat även om glacen ger spetten ett något konstgjort utseende, men smaken är bra. Lite för torr kyckling vilket kompenseras av den saftiga och goda bulgurn. Dressingen med vitlök ger extra smak.

Båda rätterna piggas upp av ruccola – alltid denna ruccola. Det börjar kännas gäspigt att stöta på som det verkar denna obligatoriska sallad på var och varannan lunchrätt på stans olika matställen. Här behövs lite fantasi för att göra gröntugget lite mer varierat!

Vi gillar kafémiljön i de nybyggda lokalerna vid Öster Mälarstrand. Stora fönster åt alla håll som släpper in ljus och ger vacker utsikt mot fin torgmiljö, sjö och båtar.

Den lugna, sköna atmosfären verkar avstressande och stolarna i herrgårdsstil och de stora, mjuka fåtöljerna för den som vill sitta länge och bekvämt samt de tjusiga kristallkronorna accentuerar trevnaden. Sommartid finns uteservering men säsongen är snart över för dne typen av uteliv.

Maten är av kafe-typ och snabblagad- inget för finsmakare- men ibland är det precis det man vill ha.

Den trevliga servicen, näst intill übertrevlig, känns välkomnande och förekommande.

Lunchpriset på 95 kronor som inkluderar dryck på flaska och kaffe känns som ett bra pris.

Nöjda ger vi Öhrmans en god trea.