Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundberg har greppet om SM-guldet inför sista tävlingen: "Går för vinst"

Salaföraren Elias Lundberg har tillsammans med sin kartläsare, Jim Hjerpe, greppet om SM-guldet inför den sista deltävlingen i Linköping.
– Vi går för vinst, men hamnar vi på en ohotad andraplats kommer vi såklart inte riskera något, säger Elias Lundberg i pressmeddelande.

Han är 19 år och spås en lysande framtid som rallyföraren. Salatalangen Elias Lundberg har också infriat alla förväntningar under årets rally-SM.

I JSM-otrimmat. har han radat upp topplaceringar. Med endast en deltävling kvar leder Elias Lundberg klassen med elva poängs marginal ner till tvåan Sebastian Johansson. Avståndet ner till trean Daniel Röjsel är 14 poäng.

Redan nu står det klart att Elias Lundberg och Jim Hjerpe kommer att ta medalj hur det än går i helgen. Detta hindrar dock inte duon från att gå för seger även i den sista deltävlingen.

– Det är ingen tvekan om att vi ska göra vad vi kan för att stå som svenska junior-mästare på lördag. Även om vi har en ledning på elva poäng så kan allt hända, jag vet att de andra två guldkandidaterna kommer gör precis allt som går för att vinna. Men jag och Jim är helt överens om att vi ska ha samma inställning som tidigare tävlingar, vi går för vinst, men hamnar vi på en ohotad andraplats kommer vi såklart inte riskera något, förklarar Lundberg i ett pressmeddelande.