Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lundevall mot toppformen

Förflyttad från kanten till en central mittfältsposition. Då har Simon Lundevall hittat rätt.
- Det är en skön position, säger han.

Simon Lundevall kom till VSK 2009 efter att ha varit nära att få ett superettakontrakt med Åtvidaberg.

Den tekniske yttern gjorde stor succé första säsongen – men var sämre i fjol.

Nu gör han sin första säsong i näst högsta serien.

Och det har börjat bra.

Lundevall har fått höga omdömen efter de två senaste matcherna och gjorde ett drömmål när han dundrade in 2-3 i krysset mot Falkenberg i går.

- Det var rätt snyggt. Jag fick en bra båge på skottet och bollen gick mot krysset.

Efteråt kollade han reprisen i bussen.

- De hade fått tag på dvd:en med målen så vi kikar på de nu. Det var lika snyggt där, ha, ha.

VSK vann bortamötet med 4-3 och tog tre livsviktiga poäng.

Vad betyder segern för er?

- Det betyder väldigt mycket, det blir en helt annan stämning på träningarna efter en seger. Nu hoppas vi att vi kan göra en bra match nästa omgång också med det här i ryggen.

Hur djupt nere har ni varit efter mardrömsstarten med tre raka förlusten?- Vi har snackat en del om att förra veckan ändå var ett steg framåt, så vi hade inte grävt ned oss efter tre förluster. Men det är såklart skönt med en seger. Vi har vetat om att vi har mycket mer att få ut.

Precis som dig personligen?

- Absolut. Det gick bättre förra omgången och det kändes bra i dag plus att jag fick göra ett mål. Så det är bara positivt.

Hur ser du på att flyttat in från kanten till den centrala rollen offensivt på mittfältet?- Det är en skön position där man får ha mycket boll vilket jag gillar. Men Jonas (Hellgren) har gjort det bra där innan och jag kan fortfarande spela på kanten också. Det spelar egentligen ingen roll bara jag får spela.