Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade Cooppå flera tusen

48-åringen lyckades betala med utgångna rabattcheckar på Coop Extra, och tjänade därmed 3 100 kronor. Nu fälls han för bedrägeri.

Västmanlands tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom och 50 dagsböter à 200 kronor.

Det var i augusti 2009 som 48-åringen hittade använda och påskrivna rabattcheckar i ett soprum. Han tänkte testa om de funkade, och det gjorde de i självbetjäningskassorna. Mannen började använda checkarna för mindre inköp, han använde max fem åt gången.

I maj förra året började upptäckte personalen att någon använt utgångna premicecheckarna  som betalningsmedel, och inköpschefen kontaktade Coop säkerhet. Men butiken korrigerade inte felet eftersom självbejäningskassorna skulle utvecklas ytterligare.

48-åringen anser därmed att han på grund av det tekniska felet  ska vara skadeståndsbefriad. Det anser dock inte tingsrätten och dömer honom att betala summan han ”tjänat” genom checkarna i skadestånd till butiken.

Hur mannen blev upptäckt och polisanmäld framgår dock inte av domen.