Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade sig in?

SD:s ledare i Västerås, John Bergström, ser ut att ha bluffat sig in i kommunfullmäktige. En skilsmässa och en regelvidrig mantalsskrivning blev hans biljett in i Västeråspolitiken.

John Bergström påstår att han bor på Skälby, i ett radhus tillsammans med partikamraten Zsuzsanna Nagy Lindberg och hennes 89-årige pappa.

Men de närmaste grannarna har aldrig sett honom. Grannarna i det hus på Kungsholmen i Stockholm där han bodde fram till att han skrev sig i Västerås säger däremot att han fortfarande bor där.

-Ja, han bor här med sin familj. Jag ser honom ofta, säger en av dem.

Det skulle alltså innebära att John Bergström inte är skriven på den adress ”där han regelbundet tillbringar dygnsvilan”. Skulle det anmälas till Skatteverket och de göra en utredning som visar samma sak skulle han inte längre kunna sitta i Västerås kommunfullmäktige.

John Bergström skrev sig i Västerås kort före valet 2010, då hos sina svärföräldrar. Ungefär samtidigt ansökte han och hustrun om skilsmässa. När den gick igenom skrev han sig istället hos Zsuzsanna Nagy Lindberg.

Men en partikamrat har beskrivit även skilsmässan som en skenmanöver. I april i år fick exparet sitt tredje barn.

John Bergström och Zsuszanna Nagy Lindberg vidhåller dock att de bor tillsammans.

Jobbet i Märsta, tre barn i Stockholm, bland annat en son på bara några månader. Ändå väljer du att bo tillsammans med din partikamrat och hennes pappa på Skälby. Vad är anledningen?

– Jag arbetar i Stockholm som många västeråsare och pendlar. Det är inte så konstigt att man bor på en plats och arbetar på en annan plats. Sedan att man har barn på en annan plats är vardagsmat i dagens Sverige, säger John Bergström.

Läs mer i tisdagens VLT.