Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurades att köpa digitalbox

Bäckbybor fick under helgen besök av folk från Com Hem som sålt digitalboxar till tv:n.

I helgen fick en av Mimers hyresgäster på Bäckby besök av två män från Com Hem som sa att hon var tvungen att köpa en digital-tv-box för att det analoga nätet skulle stängas ner. Affären genomfördes dock inte ända till slutet och det är hyresgästen tacksam för i dag.

Hyresgästen kontaktade under måndagen Mimer och blev lugnad – alla kanaler kommer att vara kvar även i framtiden.

– Det var inte vad de från Com Hem sa till mig. Min tv skulle bli svart men det ifrågasatte jag ända från början, säger hyresgästen.

Det var flera hyresgäster i samma trappuppgång som skrev kontrakt med Com Hem. En del under förespegling att deras tv skulle bli svart. En del fick höra att de endast skulle ha tillgång till fyra kanaler i fram-tiden.

Även Mimers kvartersvärd på Bäckby, Annelie Pettersson, hade hört ryktena om dessa försäljare i går.

– Jag fick faktiskt höra det här i morse också. Vi har avtal med Com Hem fram till och med 2012 och hur det ser ut efter det vet jag inte. Skulle vi ha gjort något så hade vi kontaktat våra hyresgäster, säger Annelie Pettersson.

På Com Hem i Stockholm har man precis fått höra vad som hänt på Bäckby.

– Infomationen är helt felaktig. Vi håller just på och undersöker var den informationen har kommit från. Jag har blivit kontaktad av Mimer också. De som har köpt en digitalbox har 14 dagars ångervecka. Det är klart att vi annullerar kontraktet, säger Ola Källström, kundansvarig på Com Hem.