Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Lycka att spela utan smärta”

I somras hade hon räknat bort årets säsong. Men nu är Malin Hansen tillbaka i full träning – utan rygg-smärtor. – Det är lycka. Jag trodde inte att jag skulle kunna spela mer, säger Rönnbycentern.

Det är en dryg vecka kvar till elitseriepremiären mot Djurgården. Rönnby kör stenhårt tvåmålsspel på träningen.

Alla ser taggade ut – och framför allt en spelare ser lite gladare ut än de övriga.

– Det är lycka att kunna spela igen, utan att känna smärta. Helt fantastiskt, säger Malin Hansen.

Hansen är kvitt sina eländiga ryggproblem som hon drogs med under hela förra säsongen – något hon inte trodde att hon skulle bli.

– I slutet av sommaren hade jag lagt innebandy-planerna åt sidan. Ryggen blev aldrig bättre och läkarna trodde att det var början på ett diskbråck. Då trodde jag inte att jag skulle kunna spela den här säsongen.

Efter otaliga besök hos läkare, naprapater och sjukgymnaster hittade Hansen äntligen någon som kunde hjälpa henne.

– Jag fick tips om en kille i Edsbyn. Han har haft hand om många bandykillar förut och har mycket erfarenhet av just sånt här. Första gången jag träffade honom sa han att han inte trodde att jag hade ont i ryggen. Han trodde att jag i stället hade problem med höftböjen. Så han lärde mig flera bra stretchövningar. Så dem gör jag varje dag och det har hjälpt jättemycket. Nu känner jag ingen smärta.

Hur länge har du kunnat träna för fullt?

– Jag missade två veckor i början men sedan har jag kört för fullt. Det märks att jag har tappat mycket träning. Har en hel del styrka att ta igen. Jag blir trött lite fortare än vad jag brukar.

Trots sina svåra ryggsmärtor gjorde Hansen sin bästa säsong poängmässigt.

– Ja, det är lite konstigt. Kan man inte springa så kanske man står mer rätt, säger Hansen och garvar.

– Jag lever mycket på att vara aggressiv och att ha ett bra drag i steget. Det hoppas jag kunna ha den här säsongen.

Rönnbycentern har även hunnit med en match – det blev två perioders spel mot Täby i lördags. Och i helgen väntar matcher mot Endre och Falun – men för Hansen blir det bara spel mot de sistnämnda på söndag.

– Det funkade bra mot Täby men jag har en bit kvar.

Blir du att räkna med i premiären mot Djurgården nästa söndag?

– Det är sagt att jag ska matchas försiktigt nu i början. Det kan bli att jag står över några seriematcher i början så att jag hinner ifatt fysiskt. Det är lätt att gå sönder på andra ställen om man inte är fulltränad. Nu förstår man verkligen hur viktig försäsongsträningen är.

Hur ser du på truppen?

– Det ser nästan läskigt bra ut. Inför förra säsongen kändes det också bra, ingen skulle kunna stoppa oss. Sedan åkte vi på flera tunga skador. Får alla vara friska kommer det att gå jättebra.