Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad premiär för VM på Viksäng

I dag var det munter stämning på Viksäng när deltagarna i Viksängsmästerskapet mätte sina krafter.

VM på Viksäng arrangerades av Dagligverksamhet Fyrklövern som riktar sig till personer med utvecklingsstörning och autism.

- Vi hade ett trettiotal tävlande som alla tilldelades en nummerlapp. De fick sedan delta och tävla efter bästa förmåga. Tävlingsgrenarna var bland annat dragkamp, kast med riskudde, snitslad bana och flera bollgrenar, säger Karin Andersson, enhetschef för Daglig verksamhet Fyrklövern, Västerås stad.

- Hälsofrämjande aktiviteter är ett viktigt inslag i Fyrklöverns verksamhet och syftet med mästerskapet är att skapa gemenskap och glädje bland deltagarna. Och många tar det här på största allvar!

Mästerskapet ägde rum på gården utanför Fyrklöverns lokaler, och engagemanget och koncentrationen bland de tävlande var stort. Glada tillrop från såväl personal som tävlande bidrog också till en uppsluppen och festlig stämning.

En av de tävlande var Pär Mastlind. Han berättar att det roligaste momentet var bowling, något som han övat på inför mästerskapet.

- Det var roligt att kasta boll på burkar också, säger han.

Viksängsmästerskapet avslutades med en dragkamp, sedan tilldelades samtliga deltagare förstapris i form av ett diplom och en medalj.

Habiliteringsassistenterna Malin Bergström och Helene Johansson berättar att detta är första gången som verksamheten ordnar en sportdag.

- Alla verkar uppskatta arrangemanget, och att man får delta så gott man kan, utifrån sina villkor. Jag tror att vi kommer att fortsätta med Viksängsmästerskapet, det känns som en lyckad dag! säger Helene Johansson.