Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad utlandsdebut för Salaföraren Elias Lundberg: "Har varit rikitigt häftigt"

Nu vet landslagsföraren Elias Lundberg hur det känns att tävla på både asfalt och utomlands. Under midsommarhelgens dubbla debuter körde 19-åringen in på en fin 10:e plats i sin klass i den tyska tävlingen Stemweder Berg Rallye.

Salaföraren Elias Lundberg har gått starkt under SM-serien i rally den här säsongen och leder juniorklassen efter fyra av sex deltävlingar. På hemmaplan har han visat fin form under säsongen.

I helgen var det så dags för Lunbergs internationella debut i den tyska tävlingen Stemweder Berg Rallye, som ingår i ADAC OpelRallye Cup. Inför tävlingen hade Elias Lundberg bara som mål att komma i mål eftersom det var hans första tävling på asfaltsunderlag.

Efter midsommarhelgens sträckor rullande han in på en fin 10:e plats bland de 25 startande Opel Adam Cup-bilarna.

"I mål i vår första asfaltsrally, och det har varit dels riktigt häftigt, men framförallt lärorikt. Vi har följt planen, tagit det i vår takt och analyserat/förbättrat. Som bäst räckte det till en andra bästa sträcktid, och det var långt över vår förväntan", skriver Elias Lundberg Rally på sin facebooksida.

Tillsammans med kartläsaren Jim Hjerpe har Elias Lundberg nu fått värdefulla erfarenheter inför framtiden.

Med hjälp av STAR (Swedish Talent Award for Rally) fick Lundberg och Hjerpe stöd för att kunna genomföra resan och tävlingen.

"Tusen tack till STAR och dess medlemmar, det är ni som gett oss vår första utlands- och asfaltserfarenhet", skriver duon på sin facebooksida.