Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckan ler mot Kjell igen

Västeråsartisten Kjell Höglund har hittat kärleken igen, i går sa han ja till sin Clary Heidenborg.

Låtskrivare, sångare och författare. Och kanske framför allt filosof. Sedan början av 1970-talet har Kjell Höglund släppt skivor som hyllats – och levt kvar.

De senaste åren har det dock varit tyst om Kjell. Han har bara ”såsat runt i stan”, som han själv uttrycker det. Och druckit lite för mycket. Men sedan en tid tillbaka strålar det om Kjell Höglund. Han har ett stort leende på läpparna, han är nyförälskad. Och nygift med Clary Heidenborg. I går, vid lunchtid, vigdes paret av Ann-Marie Holmquist i Stadshuset, i smyg.

– Jag tyckte att det här är vår dag, att vi skulle vara vi två, säger Kjell när han kommit ned från Röda Rummet för att möta VLT i Stadshusets foajé tillsammans med sin nyblivna hustru.

– Nu ska vi ringa runt och berätta. Mina barn kommer att bli så glada. Både de och mina barnbarn tycker så mycket om Kjell, ler Clary.

De håller varandra hårt i handen, sneglar på varandra. Leendena avlöses av skratt, de har kul ihop och så har det varit sedan de började träffas.

– Egentligen har vi rört oss i samma bekantskapskrets sedan länge men Kjell har varit så svårflörtad, säger Clary.

Det var för ungefär ett halvår sedan, utanför bådas favoritrestaurang Choys Garden, som kärleksrelationen började.

– Jag stod ute och rökte, så kom Kjell och nästan ramlade in i mig.

– Men jag hade tittat på dig innan dess, kontrar Kjell.

Den 23 augusti, på samma restaurang, friade Kjell till Clary. Hon tvekade inte en sekund på svaret.

– Ja tack, sa jag! Skrattar Clary. Hon berättar att hon föll för Kjells vänlighet och intelligens.

– Och jag tyckte Clary var så glad och mysig, sedan bryr hon sig om människor och är en god lyssnare.

De har mycket gemensamt, kanske framförallt erfarenheten av att ha mist sin äkta hälft.

– Man känner på en gång att man förstår varandra. Både min man och Kjells fru dog i cancer, säger Clary.

– Det tar lite tid men livet går vidare. Jag brukar tänka att man ska vara glad för den lyckliga tid vi hade tillsammans. Man bestämmer ju inte över livet och döden själv, säger Kjell.

Han ser bara allvarlig ut i en sekund, när han vänder blicken mot Clary strålar det om honom igen.

– Så klippte ödet till på nytt – pang bom så var man i klistret igen! Det kändes helt naturligt från första stund.

Paret berättar att de har pratat om att kanske resa lite i framtiden, men framför allt ha trevligt med varandra. Och vara rädda om varandra.

Några nya låtar från Kjell Höglund blir det däremot inte.

– Jag känner mig färdig med musiken. Jag fick göra det jag ville och känner att jag inte vill skriva sämre och sämre låtar utan sluta när det är bra. Jag kan tycka att många håller på alldeles för länge och därför gör sig själva en otjänst, har man inget att säga så ska man skita i det. Det känns jättebra att ha slutat, det skulle ju vara snopet om man ska dö innan man känner att man är klar. Allt har sin början och sitt slut, konstaterar Kjell Höglund.

Han tar återigen ett hårt grepp om Clarys hand och tillsammans går de för att äta lunch på favoritrestaurangen där allt började.

– Det är nu det börjar. Jag vill ju leva med Clary.

Detta är Kjell

Namn: Kjell Höglund.

Ålder: 67.

Yrke: Pensionerad artist, låtskrivare och författare. Känd för låtar som Häxprocessen, Genesarets sjö, En stor stark och Jag hör hur dom ligger med varandra. Nominerades till en grammis 1992 och mottog Fred Åkerström-stipendiet 2002. Har dessutom Fil kand 
i praktisk filosofi, socialpedagogik och sociologi.

Bor: I city med Clary. Flyttade till Västerås 1990, är född i Östersund.

Nora Nergiz Westerbergh