Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Lysande arena träffa näringslivet på"

Spännande föreläsningar, mingel och goda förutsättningar för nya och utvecklade affärsrelationer. Andra upplagan av Stora näringslivsdagen står för dörren.

Det är dags att plocka fram visitkorten, ladda för skön marknadsföring och finslipa retoriken. Under ett av Västerås största företagsevent, Stora näringslivsdagen, finns oanade möjligheter till affärer. På plats kommer stora som små företag från hela Västmanland att medverka.

Susanne Helin, Nordeas kontorschef för företagsmarknad i Västmanland, menar att Stora näringslivsdagen är ett mycket bra forum som även ger inspiration.

– Det är en lysande arena att kunna träffa näringslivet lokalt på, och som kryddas lite extra med bra föreläsare, säger hon.

Anna Holmström, platschef i Västerås för Handelskammaren Mälardalen, menar att det är just det som Handelskammaren vill bidra med.

Småföretagen och deras anställda bidrar med närmare var tredje skattekrona till kommunen, enligt organisationen Företagarna. De stora företagsdrakarna backar något jämfört med småföretagen.

– Vi ser tydligt i vår näringslivsanalys att det börjar luckras upp mer och mer. I de företag med upp till 50 anställda sker den största tillväxten i form av jobb. Speciellt är det service- och tjänstesektorn som går framåt, säger Eva Lilja, näringslivsdirektör samt vd för bolaget Västerås Marknad och Näringsliv AB.

Hon tillträdde i mars, bara några dagar innan näringslivsgalan Guldstänk.

Läs mer: Eva Lilja ny näringslivsdirektör

Det innebär att Stora näringslivsdagen blir Eva Liljas andra stora företagsevenemang i Västerås i egenskap av direktör och vd i staden.

– Det är bra för mig att träffa näringsliv och företagsrepresentanter, och det blir många för mig i och med att jag är ganska ny.

Vad betyder Stora näringslivsdagen för Västerås?

– Överhuvudtaget är skapandet av mötesplatser av vikt, med relationer mellan näringslivet och där det finns möjlighet att diskutera frågor som har med näringsliv och tillväxt att göra. Sedan är det naturligtvis ett bra, innehållsrikt och jättespännande program, säger Eva Lilja.

I fjol var förre statsministern Fredrik Reinfeldt det stora dragplåstret. I år är det den politiske experten och USA-kännaren Marcus Oscarsson samt entreprenören, företagaren och programledaren Peter Settman som får ikläda sig den rollen.

Dessutom inleds dagen med en nyhet – business arena.

Läs mer: Business arena inleder dagen

Där får bland annat utställare exponera sina företag samt att lokala profiler, företagare och politiker, intervjuas.

Stora näringslivsdagen anno 2015 drog nästan 400 deltagare. I år blir det fler, spår Anna Holmström.

– Jag tror det blir fler i år. Det är mer bokat nu än i fjol. För oss på Handelskammaren är det viktigt att våra företag kan träffas, mingla, få inspiration och få tillfälle att göra affärer, säger hon.