Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyxbil blev skrot vid olyckan

Fredagskvällens olycka på Bergslagsvägen ledde till att en Ferrari blev skrot.

Flera läsare har hört av sig efter olyckan som inträffade på Bergslagsvägen i fredag, och berättat att det inte är ovanligt att bilarna kör i extremt höga hastigheter på vägen. 

Vittnesuppgifterna om vad som skett den här gången är motstridiga. Vissa säger att Ferrarin var inblandad i någon slags kappkörning, streetrace.

Andra säger att Ferrarin fått sladd på den våta vägbanan - vilket är lätt hänt med kombinationen extrem motorstyrka, lågprofildäck och fuktig/blöt väg. Därefter ska Ferrarin ha kört in i en lyktstolpe, någonting har i samband med det träffat en annan bil, varpå Ferrarin girat mellan körfälten och blivit påkörd bakifrån.

Samma vittnen säger också att talet om brand var fel - det var rök som uppstod från bilars airbag som av vissa larmare tolkades som brand. Ingen bil började brinna vid olyckan.

Däremot höll Ferrarin hög hastighet - definitivt över 60 enligt vittnet som själv hade fullt upp med att undvika en krock och själv körde i laglig hastighet.

Thomas G Gustafsson vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral var i tjänst i samband med olyckan men kan varken bekräfta eller dementera de olika vittnesutsagorna:

- Vi har personer som vi ska höra lite mer noga. Det får trafikutredningen göra på måndag. Jag har inte själv läst vad de sagt. Jag har hört ryktena - men de är bara rykten.

Det är alltså inte känt om olyckan berott på någon form av trafikbrott eller förseelse - det får den fortsatta polisutredningen visa. Likaså får polisutredningen visa det exakta olycksförloppet.

Det finns inga närmare uppgifter om den förare som fördes till sjukhus skadad efter olyckan.