Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M behöver ny partiledare

Moderaterna har otur med sina partiledare. Reinfeldt ”kom ut” som miljöpartist i migrationsfrågor och förespråkade fri invandring eftersom Sverige har så gott om utrymme i de stora skogarna. Det hade han upptäckt under en flygresa.Och nu sitter Anna Kinberg Batra som partiledare – en väluppfostrad och stel dam som låter likt en torr kamrer när årsredovisningen presenteras. Förmåga att entusiasmera gamla och eventuella nya väljare saknas helt. Moderaterna skulle behöva en partiledare med personlighet och karisma.

Hur skall det gå för Moderaterna som nu har panikbromsat och svängt till en migrationspolitik som till förväxling liknar Sverigedemokraternas partiprogram? Sent skall den velige vakna. Kanske är det dags för samarbete med SD av ett eller annat slag? Det finns redan många moderater som är SD-sympatisörer. Eller skall Moderaterna vingla fram, och till sist skänka bort den politiska makten ännu en gång till S? Det måste väljarna få reda på i god tid före riksdagsvalet.

Märkligt är att ett stort parti som M inte kan vaska fram en partiledare som har praktisk erfarenhet från en tillvaro utanför partibunkern, från industri eller näringsliv, och som inte är en politisk broiler och yrkespolitiker från barnsben. Skall det vara en kvinna så behöver Sveriges näst största parti – vilket det är än så länge – en ledargestalt i spetsen.

Det räcker inte med att bara vara kvinna. Det måsta vara någon som aktivt tar sig fram i mediebruset. Det är hög tid att se om sitt hus nu när endast två år återstår till nästa riksdagsval.

Läs också: Ledare: Pressade moderater spelar högt

Terje Granberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare