Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Bevara kulturmiljön i Barkarö

Utred fler platser för ny förskola

Ett förslag har tagits fram som innebär att Skogsbackens förskola utvidgas genom att den gamla skolbyggnaden och lärarbostaden byggs ihop med en modern huskropp. Det innebär ett stort ingrepp i 150 år gamla miljöer, vilket Moderaterna bestämt säger nej till.

Trots protester från boende i området, skolpersonal och föräldrar vägrar S-styret att lyssna. Vi har därför full förståelse för att folk är frustrerade.

Moderaterna har vid två tillfällen det senaste året besökt Barkarö bygdegård för att träffa olika representanter och även fått en fin visning av skolans lokaler. Bygdens engagemang för skolbyggnaden går inte att ta miste på och vi tycker hanteringen från kommunens sida har varit under all kritik.

Vi moderater var det enda partiet i fastighetsnämnden som reserverade oss mot att göra ingrepp i den kulturbyggnad som Skogsbackens förskola är. Vi ville utreda alternativ till ombyggnation, något som (S)-styret röstade nej till.

Vår bedömning är att det kommer att bli en dyr ombyggnad och vi befarar även, precis som flera parter redan påpekat, att tillgängligheten inte blir bra. Det är även ur trafiksynpunkt inte heller är ett bra läge.

Behovet av nya förskolelokaler kommer sannolikt att öka i Barkarö. Därför vill vi ha en så optimal lösning som möjligt.

Flera förslag till placering av en ny förskola finns, och en utredning skulle på ett tydligt sätt redovisa vilka alternativ som finns. Vi kommer därför fortsättningsvis driva frågan om att utreda andra platser så att vi kan möjliggöra en så bra lösning som möjligt med hänsyn till att Barkarö växer.

Dessutom kommer vi att ta upp frågan vad gäller bristen på dialog med förskolan och boende i Barkarö som många påpekat har uteblivit.

Elisabeth Unell (M)

oppositionsråd

Eleonore Lundkvist (M)

andre vice ordförande i fastighetsnämnden

Christina Alman (M)

andre vice ordförande i förskolenämnden

Claes Kugelberg (M)

andre vice ordförande i byggnadsnämnden

Läs mer: C: Bättre lösning krävs för Barkaroförskola

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel