Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Bra att Centerpartiet har tänkt om

Gör om förskoleplanerna i Barkarö

I en debattartikel i VLT torsdagen den 14 december skriver centerpartister i Barkarö ombyggnationen av Skogsbackens förskola är olämplig och att man bör placera förskolan på en annan plats. Vi moderater håller helt med och det var också vårt förslag i fastighetsnämnden när frågan var uppe till behandling. Tyvärr var vi det enda partiet i nämnden som stod upp för detta.

Det är dags att lyssna på boende och verksamma i området och göra det innan beslut fattas. Vi var flera som var ute och träffade hembygdsföreningen som berättade och beskrev varför den föreslagna platsen inte var lämplig för förskola. Vi tog intryck och föreslog därför att fastighetsnämnden skulle ta fram en annan lämplig plats för förskolan i Barkarö, där man också kan ta höjd för att Barkarö växer och att behovet av förskoleplatser i framtiden ökar.

Det är bra att Centerpartiet har tänkt om. Det är dags att även Socialdemokraterna ändrar uppfattning.

Varför vill inte Anders Teljebäck och Carin Lidman lyssna på de boende i Barkarö? Varför vill de göra ingrepp i kulturbyggnader och varför vill de inte ta höjd för fler barn i Barkarö? Det är frågor som väljarna förtjänar ett svar på.

Läs också: Modern ombyggnad väcker protester: "Bevara downtown Barkarö"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel