Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M drivande i att stoppa separata badtider i Västerås

 
Striden om kvinnobadet
Visa alla artiklar

Svar till Jesper Brandberg (L), ”L: Kvinnor ska inte nekas plats i offentligheten”, 19 september.

I ett nämndinitiativ från Moderaterna och Liberalerna stoppades separata badtider i Västerås. Det är ett viktigt och principiellt beslut som redan är verkställt. Vi moderater är glada att vi kunde få en majoritet i nämnden att ställa sig bakom att avveckla de separata badtiderna i Västerås. Det var möjligt genom att Kristdemokraterna röstade med oss istället för S-styret i nämnden för idrott och friluftsliv.

I kommunfullmäktige är det en annan majoritet och där hade inte Kristdemokraternas två röster räckt. Med Vänsterpartiets fyra röster för separata badtider innebär det att motionen aldrig hade kunnat gå igenom. Det är därför, genom klokt och strategiskt arbete i nämnden för idrott och friluftsliv, som separata badtider kunde stoppas. Stort tack till alla som har gjort det möjligt.

Moderaterna har varit tydliga med att säga nej till könsseparerade badtider. Simundervisning får inte ske på bekostnad av jämställdheten. Män och kvinnor har lika rätt att finnas i det offentliga rummet.

När jämställdhet inte längre är normen blir resultatet badtider där endast kvinnor är välkomna eller där stadens anställda har ansvaret och endast kvinnliga badvakter och badpersonal får arbeta. Det sker då också en särbehandling av de kvinnor som är anställda. Det är inget som vi moderater står för.

För oss moderater är det viktigare att stoppa separata badtider än att ägna oss åt plakatpolitik.

Anna Hård af Segerstad (M), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel