Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Fokusera på sakpolitik

Verkligheten är viktigare än Sverigedemokraterna

Diskussionerna går höga kring olika spelteorier. Varför gör man si eller så? Vad får det för konsekvenser, vem samarbetar med vem och hur? Spekulationerna är vilda.

Det är dags att sätta ned foten och tala sakpolitik. Västerås och Sverige har stora utmaningar.

Skolan har långt ifrån det resultat som krävs för framtiden och Västerås ligger i bottenklass. Otryggheten breder ut sig. Västerås har områden med stort utanförskap, vi hör hela tiden om bilbränder och om skjutningar i Malmö.

Det krävs kraftfulla åtgärder för att öka tryggheten i Västerås och Sverige. Äldreomsorgen har stora utmaningar. Det kommer att bli många fler både äldre och äldre-äldre, vilket är glädjande men ställer stora krav på kommunerna.

Västerås måste bygga fler äldreboenden och det krävs nytänkande och idéer för att alla ska känna sig trygga med att bli äldre, att det finns den sjukvård och den omsorg som alla kommer att behöva någon gång.

Istället för att prata om dessa sakfrågor diskuteras Moderaternas uttalande om att kunna samtala med Sverigedemokraterna. I Västerås bjuds invalda partier i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige in till gruppledaröverläggningar.

En självklarhet för alla partier, med respekt för demokratin. Det innebär inte att vi samarbetar med alla partier. Vi som kommunalpolitiker kan konstatera att i riksdagens utskott röstar ibland Sverigedemokraterna med Alliansen och ibland med

Socialdemokraterna och jag förväntar mig att folkvalda samtalar med varandra. Det handlar om respekt för demokrati och människosyn.

Istället för att diskutera vem som samtalar med vem, måste vi diskutera sakpolitik för Västerås och Sveriges bästa. Vi behöver en ny regering som kan styra in Sverige på rätt väg igen, som prioriterar trygghet, utbildning och ordning och reda i ekonomin. Vi behöver helt enkelt en Alliansregering.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel