Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M+FP+C+KDi Skultuna: Avgivna s-vallöften infrias inte

Förra året diskuterades livligt om Skultuna kommundel skulle få behålla socialkontoret i Skultunagården. Vi, dåvarande alliansen i kommundelsnämnden, arbetade tillsammans med individ- och familjenämnden för en lösning där boende i Skultuna kommundel skulle kunna möta sin socialsekreterare i Skultuna.

Veckan före valet i september 2010 fick Skultunaborna i sina brevlådor en folder från Staffan Jansson och Socialdemokraterna där han lovade ”stoppa att socialkontoret läggs ner i Skultuna”.

Valet gick ju som det gick. Trots att vi i alliansen, fick flest röster i kommunvalet så fick de rödgröna övervikt i mandat. Detta innebar att Staffan Jansson blev ordförande i individ- och familjenämnden. Hur blir det då med hans löfte till oss i Skultuna? Enligt vad som nu sägs oss kommer socialkontoret att läggas ned. Våra medborgare som har behov av socialkontorets tjänster och som behöver samtal med sin socialsekreterare måste då bege sig till Västerås. Till en ny och främmande miljö för känsliga och stödberoende personer. För den som inte har tillgång till egen bil blir det att passa busstider. Barn och barnvagn kanske ska med, etcetera.

Var det bara socialdemokratiskt ”valfläsk” att lova ”stoppa att socialkontoret i Skultuna läggs ner”? Är Staffan Janssons löften ingenting värda och ingenting att lita på? Blir det fler svikna vallöften?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel