Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M+FP: Varför vill inte S och V marknadsföra barnomsorgspengen i Hallstahammar?

Sedan den 1 juli förra året finns det en lag som gör att varje kommun ska erbjuda barnomsorgspeng till alla med pedagogisk utbildning som vill starta olika former av barnomsorg.

Summan är samma som kommunens omsorg kostar per barn.

Hallstahammar har höga kostnader per barn så att öppna alternativ barnomsorg här kan vara en god affär.

Men de styrande i Hallstahammar är inte så förtjusta i privata aktörer så man gör sitt yttersta för att inte marknadsföra möjligheten. Vi undrar varför?

På barn- och bildningsnämndens möte i september lovade ansvariga på en direkt fråga att information skulle ligga ute på kommunens hemsida www.hallstahammar.se efter nyår. Det är nu vår men ingen information finns och nu pratas det i stället om att informationen ska finnas ute till hösten då den nya hemsidan lanseras. Tiden går och den obefintliga informationen består.

Majoritetens ovilja att marknadsföra möjligheterna kring alternativa barnomsorgsformer kommer att innebära större barngrupper i den kommunala förskolan. 173 barn födda 2009 och en stor inflyttning av barnfamiljer gör att fler barn vill ha plats inom barnomsorgen men hur det ska gå till finns det i dag inga beslut om.

Mona Sahlin lovar mindre barngrupper i förskolan men i Hallstahammar går man åt andra hållet. Socialdemokraternas vallöften verkar ha svårt att nå ut i de egna leden. ”Alla ska med” var Socialdemokraternas devis i förra valet. Vi undrar – vart?

Är majoriteten så företagarfientlig att stora barngrupper är bättre än privata alternativ?

Vi vill gärna se fler alternativ och företagare i Hallstahammar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel