Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M i konstruktiv opposition

Nyligen kom ett utspel från Liberalerna om att de söker samarbete med S-styret i Västerås. Ett något märkligt utspel eftersom det enligt VLT inte fanns några nya förslag eller idéer som de önskar diskutera.

Regionfrågan, som togs upp som exempel, har diskuterats länge och där alla partier i Västerås och Västmanland har varit överens om att driva bildandet av en region med Västmanland, Uppland och Sörmland.

Detta gemensamma ställningstagande hoppade Socialdemokraterna av och meddelade oss alla på ett möte mellan partierna i Västmanland att S kommer att stödja en ofantlig Svealandsregion. Det visar inte på samarbetsvilja från Socialdemokraterna.

Redan vid detta tillfälle deklarerade vi moderater och fick stöd för att vi ska arbeta för att Västerås ska bli residensstad, vilket gör Liberalerna utspel än märkligare.

Vi moderater är i opposition och kommer under mandatperioden att fortsätta lägga konstruktiva förslag, budgetförslag som kan genomföras omedelbart om nya situationer uppstår. Vi kommer fortsätta lägga motioner och initiativ som vi söker stöd för.

Vi kan konstatera att flera av våra förslag får genomslag. Om inte direkt så efter hand läggs det fram som egna förslag från S-styret.

Det kan handla om allt ifrån ett blomstrande city med en satsning på fler blommor till informationsbroschyrer till alla nya Västeråsare om hur det är i Sverige.

Tydliga ställningstaganden från Moderaterna som att behålla Fryxellska skolan har än så länge fått stöd från ett parti, Kristdemokraterna, inom S-styret. Andra konfliktpunkter som att inte bygga nya huvudkontor för en halv miljard drivs igenom trots våra protester.

Vi moderater ser ett antal områden som kräver omedelbara och snabba åtgärder. Vår prioritering är att det ska vara snyggt och tryggt i Västerås, det ska vara en skola med kunskapsutmaning för alla elever och att bostadsbristen ska byggas bort.

Vår satsning på omsorg och utbildning i 2017 års budget har inte heller fått stöd. Det är inte något vi kommer att kompromissa bort.

Vi moderater kommer att fortsätta driva moderat politik och söka stöd för våra förslag och vi arbetar för att få väljarnas stöd i valet 2018.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel