Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Majoriteten lyssnar inte

Bygg Västerås i samförstånd

Planerna på ett tiovåningshus på en minimal tomt vid Skultunavägen, norr om Vargens Vret, har mötts av omfattande protester och det med all rätt. Byggnaden riskerar att kraftigt försämra boendemiljön för de kringboende.

Ärendet behandlades vid fastighetsnämnden i november 2016 i form av ett markanvisningsavtal.

Vi moderater ville återremittera avtalet vilket den S-ledda majoriteten inte gick med på.Då lämnade vi en skriftlig reservation med följande innehåll: Området är känsligt för bebyggelse och det är oklart hur hög bebyggelsen kommer att bli. Vi ser en risk att markanvisningen låser fast detaljplanearbetet och att de närboendes möjlighet att komma med synpunkter minimeras.

Detta agerande har vi följt upp i byggnadsnämnden genom att yrka på återremiss av planförslaget då det medför för stora negativa konsekvenser för de kringboende. Når vårt återremissyrkande föll reserverade vi oss mot beslutet att sända ut planförslaget på samråd.

Vi moderater vill bygga Västerås i samförstånd med västeråsarna. S-styret väljer att göra tvärtom.

Eleonore Lundkvist (M)

andre vice ordförande, fastighetsnämnden

Claes Kugelberg (M)

andre vice ordförande, byggnadsnämnden

Elisabeth Unell (M)

ledamot, fastighetsnämnden

Anna Hård af Segerstad (M)

ledamot, byggnadsnämnden

Läs också: L: Förtätning retar allmänheten

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel