Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Problemen måste lösas oavsett organisationsform

Alliansen i Proaros har vid ett flertal tillfällen pekat på och skrivit särskilda yttranden om ett antal problem som finns inom Proaros.

Skolan har för stora ytor. Proaros har för stora overheadkostnader. Hemtjänsten har för låg effektivitet. Äldrevården betalar för att driva Vallby friluftsmuseum.

Omställningsarbetet måste göras mer effektivt. Overheadkostnaden inom skolverksamheten måste minska när antalet elever minskar.

Vid varje tillfälle som alliansen tagit upp dessa frågor har de rödgröna stuckit huvudet i sanden och inte velat ta tag i problemen utan snarare har man från ledande S-politiker försökt negligera de problem som Proaros internt har genom att försöka ta bort ansvaret från styrelsen.

Mantrat från de rödgröna är att en uppdelning av Proaros skall lösa problemet.Samtidigt har man inte tagit tag i hur man skall kunna genomföra mer flexibla hyreslösningar eller bättre avtal om data- och IT-tjänster eftersom utredningen om beställar- och utförarmodellen inte får utreda denna del av kommunens organisation. Proaros måste lösa sina interna problem oavsett vilken organisationsform det kommer att bli i framtiden.

Vid senaste styrelsemötet inom Proaros pekade förvaltningen på att om inte kraft-fulla åtgärder genomförs inför 2012 kommer budgeten att visa på 70 miljoner kronor minus. Alliansen ville att förändringsarbetet skulle påbörjas genast men återigen duckade de rödgröna.

Alliansen i Proaros vill föra en ansvarsfull och långsiktig politik som gynnar alla västeråsare. Vi måste säkerställa en budget i balans.

Vi kommer att fortsätta att visa på alternativ och jag kan försäkra vice ordföranden i styrelsen, Tomas Östling (S), att alliansen kommer att ta fram sina egna förslag för att säkerställa att Proaros skall kunna producera bästa kvalitet på ett effektivt sätt.

Förvaltningen gör ett bra jobb men det är politikens ansvar att prioritera och vägleda.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel