Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: S vill riva barnens skola för att bygga bostäder

Stiftelsen Äventyret bedriver sedan januari 2010 skol-verksamhet i den nedlagda Lillhagaskolans lokaler. Verksamheten utvecklas starkt och skolan har nu 30 barn i förskolan och 90 elever i grundskolan. Flertalet av skolans elever, i synnerhet de yngre, bor i skolans närområde.

Nu hotas skolan av att fastighetsnämndens fastighetsdelegation har beslutat att Stiftelsen Äventyret inte ska få fortsätta att hyra lokalerna efter juni 2012. Fastighetsnämnden har erbjudit skolan en alternativ lokal på Skiljebo. En flytt skulle innebära stora problem för skolan och dessutom vara negativ för många elever.

Även om fristående skolor inte har något formellt närområde väljer många familjer skola just utifrån när-heten till hemmet. En flytt av verksamheten kan därför innebära att många barn tvingas byta skola.

Den 3 oktober ställde jag en interpellation till fastighetsnämndens ordförande Jasmine Pettersson (S) med fyra frågor med anledning av beslutet. Redan den 6 oktober gav hon i VLT svar på en av de centrala frågorna – nämligen vad motivet är till att skolan inte får vara kvar i lokalerna. Hennes svar är att hon vill riva barnens skola för att bygga bostäder på tomten.

Det formella svaret väntas på kommunfullmäktige den 10 november. Då hoppas jag få svar på frågorna om fastighetsnämnden inför beslutet har satt barnens bästa i främsta rummet samt hur Jasmine Pettersson (S) ser på de konsekvenser som en flytt får för skolan och dess elever.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel