Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Så möter vi framtidens utmaningar

Om vi får fortsatt förtroende imorgon så kommer vi att sätta jobben först. Mot Alliansens jobbpolitik står de rödgrönas politik för höjda skatter på jobb. Deras politik innebär 504 kronor mer i skatt för en sjuksköterska, 536 kronor för en gymnasielärare eller 570 kronor för en polis – varje månad. Totalt skulle 4,4 miljoner löntagare få höjd skatt med de rödgröna, jämfört med Alliansens förslag. Det kan handla om 12 000 kronor om året för en vanlig familj.

Vi tar strid mot dessa höjda skatter för vanligt folk. Välfärdens verksamheter och personal går för oss före ökade ersättningar till mer välavlönade människor som inte jobbar. Vi säger dessutom nej till de rödgrönas ungdomsskatt som skulle fördubbla kostnaden för att anställa unga under 26. Vårt stopp för höjd bensinskatt står mot deras förslag om höjd skatt på bensin och diesel och vi motsätter oss den kilometerskatt som skulle leda till dyrare transporter, service och varor.

Moderaterna och Alliansen sätter jobben först. Vi har redan halverat kostnaden för att anställa unga, vilket ger förutsättningar för att fler ungdomar ska få jobb nu när det börjar ljusna. Vårt jobbskatteavdrag ger undersköterskan en extra månadslön i plånboken varje år. Vi har infört lärlingsutbildningar och underlättat för företag att starta och växa.

Vi fortsätter på arbetslinjen genom fler lärlingar på gymnasiet, en särskild lärlingsprovanställning för dem under 23 år och fortsatt halverad arbetsgivaravgift för ungdomar. Dessutom förstärker vi resurserna till Arbetsförmedlingen för bättre stöd åt dem som har lite svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Det ska löna sig bättre att arbeta. Därför kommer vi att fortsätta sänka skatten för 6,1 miljoner löntagare och ålderspensionärer – om ekonomin tillåter.

Trots finanskrisen har alliansen tillfört pengar till kommunsektorn och välfärden. Det fortsätter vi med. Vår kömiljard har redan nästintill halverat köerna i vården. Genom vårdval i primärvården har vi sett till att det går enklare och snabbare att komma fram till vården. Vi har dessutom tagit viktiga steg mot en skola som bättre ser varje elev.

Nu förbättrar vi vården och omsorgen, bland annat för de mest sjuka äldre. Vi gör en riktad insats för att få ned väntetiderna på landets akutmottagningar. I skolan satsar vi på lärarnas utbildning och vi förstärker vårt fokus på barnens tidiga lärande.

Alliansen tog ansvar för Sveriges ekonomi under finanskrisen. Därför har vi råd att tänka framåt i en tid när andra länder tvingas spara. Den ansvarsfulla linjen gäller fortsatt. Moderaterna och Alliansen är den enda garanten för ordning och reda i Sveriges ekonomi.

Moderaterna och Alliansen har slagit in på en ny väg för Sverige. Nu ska vi fortsätta ta ansvar för ekonomin och ge goda förutsättningar för företagande och jobb åt fler. Så möter vi framtidens utmaningar.

Fredrik Reinfeldt

statsminister

Jessica Polfjärd

riksdagsledamot (M) för Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel