Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M ska jobba mot kvoteringar

Skrota turordningsreglerna och nej till alla former av kvotering. Det var innehållet i två av de motioner som Moderaterna i Västmanland i lördags ställde sig bakom.

Ungdomsförbundet, MUF, visade sig vara de aktivaste motionärerna vid Moderaternas länsstämma, som hölls i Stadshuset i lördags. En av dem – klassad som ”jämställdhetsmotion” – gick ut på att partiet ska arbeta mot kvoteringar, oavsett om det gäller bolagsstyrelser, tjänster eller gymnasieplatser. Motionen vann bifall.

Även förslaget om att verka för ett avskaffande av turordningsreglerna i LAS vann gehör.

– Där går vi emot partiet centralt, konstaterar Jessica Polfjärd, ordförande i Moderaterna Västmanland.

Detsamma gäller motion, från John Billow. Han vill att alla ekonomiska bidrag till politiska parter ska vara offentliga. På riksplanet är M emot en sådan lagändring, med motiveringen att den skulle hota donatorernas valhemlighet.

Motionen vann bifall, vilket gladde Jessica Polfjärd.

– I en demokrati bör det finnas transparans, säger hon.

Partidistriktet antog också nya landstingspolitiska och näringspolitiska handlingsprogram. I det senare låg tonvikten på rättvisare upphandlingar.

– Vi vill att fler ska kunna lämna anbud och att man därför ser över de krav som ställs, säger Jessica Polfjärd.

Stämmotalare var justitieminister Beatrice Ask, som bland annat gjorde bokslut för mandataperioden och peppade inför vad hon förutspådde skulle bli ett jämnt val.

M Västmanlands styrelse omvald

Jessica Polfjärd, Västerås (ordf.)

Anna Hård af Segerstad, Västerås (vice ordf.)

Ann-Louise King, Köping (2:e vice ordf.)

Elisabeth Unell, Västerås

Johan Eriksson, Fagersta

Mikael Damsgaard, Västerås

Stellan Lund, Kungsör

Mats Ögren, Arboga

Johan Widén, Sala

Caroline Högström (MUF), Västerås