Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M tror inte på förmaningar

Miljöteknikbranschen är en växande bransch som kommer att bli allt viktigare i framtiden, såväl globalt som regionalt.

Annons

Västmanland var år 2011 Sveriges fjärde miljötekniktätaste län enligt Vinnova.

Länet hade då nästan 80 företag som arbetade med miljöteknik. Hela 1,6 procent av den lokala arbetskraften finns inom miljöföretagen.

Alliansregeringen har investerat över en miljard kronor i utvecklingen av svensk miljöteknik. Under den senaste mandatperioden har vi dessutom satsat 400 miljoner kronor på att stärka exporten för att fler länder ska kunna ta del av vår innovation.

Sverige är redan ett föregångsland på området. När USA:s president Barack Obama besökte Sverige under ett dygn i Stockholm prioriterade han att besöka Kungliga Tekniska Högskolan för att ta del av den svenska modellen kring förnyelsebar energi och miljöteknik.

Alliansregeringens och Nya Moderaternas ambition är att vi ska bli ännu bättre. För att miljöbranschen ska fortsätta vara dynamisk och konkurrenskraftig finns i årets budgetproposition en så kallad grön investeringsfond.

Tanken är att fonden ska komplettera det privata kapital som redan finns på marknaden.

Ska Sverige fortsätta vara ett föregångsland inom klimat och miljö är det viktigt med ett helhetstänk. För att en miljöstrategi ska vara hållbar måste den tillämpas i hela produktionskedjan. Här har underleverantörerna en stor utvecklingspotential som behöver tillgodoses.

Vi behöver satsa på företag som arbetar med miljöteknik i alla led och som bidrar till en smartare energianvändning. Därför vill vi att den gröna investeringsfonden särskilt ska investera i små och medelstora företag som behöver kapital och ny kompetens.

Nya Moderaterna vill utmana den gängse synen på miljöpolitik. Vi tror inte på förbud och förmaningar. I stället vill vi ta tillvara på den regionala kompetens som finns i Sverige och utnyttja marknadens drivkrafter för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle.

Genom att fortsätta satsa på miljöteknik kan Alliansen och Nya Moderaterna bidra till ett hållbart samhälle, ett livskraftigt näringsliv och en stärkt arbetsmarknad. Både i Sverige och i Västmanland.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel