Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Vad har Fryxaffären kostat?

S-styret måste lägga korten på bordet

Det är nu mer än ett och ett halvt år sedan (S)-styret lanserade den hårt kritiserade idén om att planera för en försäljning av Fryxellska skolan, Fridnässkolan, Skepparbacken och Mariabergsskolan. Genom att ta del av fastighetskontorets mejlkorrespondens kan vi tydligt se att ett arbete för detta har pågått under 2015 och 2016.

Det hela fick ett abrupt slut när Kristdemokraterna valde att backa från förslaget. Många arbetstimmar har lagts ner från kontorets sida när det gäller huruvida staden ska sälja skolfastigheterna eller inte. Detta innebär i längden kostnader för staden. Det har också gjorts ett flertal värderingar av fastigheterna, vilka inte har varit gratis.

För oss moderater är det självklart att så stora beslut bör föregås av ett politiskt inriktningsbeslut. En stor del av de kostnader som uppstått i samband med Fryxaffären, i form av tid och pengar, kunde ha förhindrats tidigare.

Det är självklart att majoriteten måste redovisa vad Fryxaffären egentligen har kostat stadens skattebetalare. I en tid där bostadsbristen eskalerar har staden inte råd, varken tidsmässigt eller ekonomist, att påbörja projekt som i nästa sekund slängs i papperskorgen.

Moderaterna har ställt frågan om (S)-styrets framtida planer på området, men Anders Teljebäck och resten av företrädarna för (S)-styret (utom Kristdemokraterna) har varit onormalt tillbakadragna i denna fråga. Här ges inga besked.

(S)-styret måste lägga korten på bordet och berätta för väljarna hur man tänkt sig med Fryxellska skolan. Vi moderater står fast vid att inte sälja Fryxellska skolan, men vad vill övriga partier? Väljarna har rätt att få veta.. Elisabeth Unell (M)oppositionsråd Eleonore Lundkvist (M)andre vice ordförande i fastighetsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel