Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Vänsteroppositionens politik favoriserar män

Rut-reformen har ökat företagandet och skapat drygt 11 000 nya jobb, enligt branschorganisationen Almega. Dessutom har en svart marknad nu blivit mer vit. I stället för osäkra svartjobb får många kvinnor nu sjukpenning, pension och arbetsrättslig trygghet. Med vänsteroppositionen förlorar kvinnorna dessa förmåner till gagn för männen.

Vänsteroppositionens politik går ut på att gynna män i manliga branscher. I sin skuggbudget tillkännages att rut-avdraget ska avskaffas, men att rot-avdraget i stället ska utökas. De som tjänar mest på ett utökat rot-avdrag är männen. De finns till exempel inom elektrikerförbundet, byggnads och målarförbundet.

Förlorarna på ett slopat rut-avdrag är tvärt om kvinnorna. Varför vill den röd-gröna oppositionen skapa en könsdiskriminerande kvinnofälla, där vissa hushållsarbeten värderas högre än andra?

Uppenbarligen anser vänsteroppositionen att en man som bygger om ett fönster är okej, men inte att en kvinna putsar detsamma. Om oppositionen vill få in mer kvinnor i näringslivet, varför vill de då utplåna en bransch där mängder av kvinnor driver företag? Rut genererar inte bara pengar till det allmänna, med arbete kommer även erfarenhet, trygghet och stolthet. Vad kommer det inte att kosta samhället och kvinnorna i dessa branscher om de förlorar jobbet efter valet?

Dessutom visar en rapport från Företagarna – Rut och Rot ger jobb - att skatteintäkterna som skapas av rut-avdraget är större än utbetalningen från Skatteverket.

Kvinnorna som arbetar inom rut-branschen ska kunna fortsätta arbeta. Näringsförbudet som har rått i branscher som samlar apotekare och vårdpersonal har också tveklöst missgynnat kvinnor. Privata alternativ i kvinnoyrken menar vi moderater ger en större andel kvinnliga företagare. Satsningar på kvinnoyrken ger en mer jämställd arbetsmarknad och leder i förlängningen till högre löner för alla löne-arbetande kvinnor.

Tydligen verkar de röd-gröna motsätta sig detta. Är det en sådan regering som ska styra Sverige efter valet?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel