Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Vi vill lägga grunden för ett rättvist samhälle

Regeringens arbete för att få fler i arbete är inte bara en åtgärd som ska bidra till att öka tillväxten. Det är också den långsiktigt bästa fördelningspolitiken. När fler arbetar och färre försörjer sig på sociala ersättningar minskar klyftorna i samhället.

Målet är att komma så nära full sysselsättning som möjligt och att den ekonomiska politiken kan skapa en så hög varaktig välfärd som möjligt. Fördelningspolitiken ska bidra till att alla får del av den tillväxt och den välfärd som skapas.

Full sysselsättning och ett minskat utanförskap är långsiktigt den bästa fördelningspolitiken. Trots oro i vår omvärld visar Sverige i dag en växande ekonomisk styrka. Därför ska mer göras för att få fler i arbete, växande företag och högre tillväxt. Utanförskapet ska minska. Ansträngning och ansvarstagande ska löna sig.

Därför prioriterar regeringen ytterligare ett jobbskatteavdrag och en höjd nedre skiktgräns för statlig inkomstskatt kombinerat med sänkt inkomstskatt för pensionärer, sänkt restaurangmoms och ytterligare satsningar på kunskap.

En sänkning av restaurangmomsen har stor betydelse inte minst för ungdomar eftersom många får sitt första jobb i restaurangnäringen. För att det ska bli fler jobb måste det finnas fler företagare som vågar satsa och anställa. Därför sänker Alliansen trösklarna in på arbetsmarknaden. Fler i arbete är en förutsättning för tryggad framtid och välfärd.Restaurang- och besöksnäringen är ett mycket bra exempel på en bransch som växer och skapar arbete åt fler.

Att fler går från utanförskap till arbete leder till att vi kan finansiera en god kvalitet i välfärden med vård, skola och omsorg. Det är fortsatt viktigt att arbeta med efterfrågan på arbetskraft, med utbudet av arbetskraft och med matchningen mellan arbetssökande och arbetsgivare för att nå full sysselsättning och säkra en trygg tillväxt.

Arbete ska löna sig. Alla som går från bidragsberoende eller utanförskap till arbete ska känna en verklig skillnad i disponibel inkomst när de tar ett arbete. Jobbskatte-avdraget är en av flera viktiga delar i arbetsmarknadspolitiken. Ju fler som arbetar, desto fler kan vara med och betala skatt som ska finansiera vår gemensamma välfärd.

Skattesänkningen för låg- och medel-inkomsttagare hänger ihop med nivåerna på pensionerna. För att stärka alla pensionärers ekonomi genomför vi nu ytterligare skattelättnader. En ytterligare sänkt skatt för pensionärer är en viktig reform för att skapa ekonomisk trygghet, men också en viktig rättvisereform.

Tillsammans tar vi fortsatt ansvar för att det är ordning och reda i Sveriges ekonomi.

Vi vill att fler människor ska kunna stå på egna ben och känna glädjen i att försörja sig genom eget arbete. Vi vill lägga grunden för ett rättvist samhälle som håller ihop, där människor kan känna trygghet, ta egna initiativ och förverkliga sina ambitioner.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel