Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M: Viktigt att spontant kunna idrotta

Annons

Det har varit flera artiklar om spontanidrottsytor. Det är viktigt att det finns enklare idrottsmiljöer för spontanidrott i stadsdelarna fotbollsplaner, boulebanor, lekplatser, spolade isbanor och pulkabackar är några exempel. Idag finns det möjlighet för allmänheten att använda vissa konstgräsplaner och friidrottsbanor när det inte är bokat för annat liknande allmänhetens skridskoåkning.

Möjligheten att kunna idrotta i sitt närområde är viktigt inte minst för att barn och ungdomar som inte har bil att ta sig till andra områden. Att detta är ett område som berör vet vi då vi fick in många synpunkter inför hotet om byggnation på parkytan vid Väderleksgatan, Hamre äng och nu senast när tekniska nämnden tänkte sluta spola isbanor.

Vi vill att asfalterade tennisplaner i stadsdelarna ska utnyttjas bättre sommar och vinter för exempelvis tennis, bollplaner med bollplank och skridskoåkning. Vi vill utvidga möjligheten för enskilda västeråsare som vill ta ansvar för att sköta exempelvis tennisnät eller spolning av is vid en plan.

Vi vill utvidga möjligheten för enskilda västeråsare som vill ta ansvar för att sköta exempelvis tennisnät eller spolning av is vid en plan.

En förutsättning för detta är att staden tar visst ansvar för att tillhandahålla utrustning. Västerås ideella plogare är ett exempel på frivilliga som gör ett fantastiskt och uppskattat arbete för att få fler att kunna åka skridskor på Mälaren.

Vi moderater tycker det ska finnas ytor för spontanidrott i områden och inte bygga bostäder på etablerade grönområden. Vi säger nej till en större exploatering av parkytan vid Ekbergaskolan. Vi moderater i nämnden för idrott och friluftsliv har medverkat till att skapa några ersättningsbanor vid Bellevue då tennisklubben ville ha dem där. Självklart ordnas ny fotbollsplan och spontanidrottsyta på Bäckby när vägen dras om över den gamla.

Moderaterna i nämnden för idrott och friluftsliv har drivit frågan att detaljplaner på nya bostadsområden ska till nämnden för att vi ska få möjlighet att se att det planeras för spontanidrottsytor.

Vi Moderater kommer att se till att nya bostadsområdet Sätra har spontanidrottsytor, så att inte misstaget för Geddeholm upprepas

Vi Moderater kommer att se till att nya bostadsområdet Sätra har spontanidrottsytor, så att inte misstaget för Geddeholm upprepas. Där har Moderaterna lagt en motion om att rätta till detta och att området kompletteras med någon form av aktivitetsyta. Området har under hösten fått ett nytt mountainbikespår. 

Anna Hård af Segerstad

oppositionsråd

Christian Pettersson,

Sofia Abrahamsson

Peder Danielsson

Moderater i nämnden för idrott och friluftsliv.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons