Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk avslutning på Johnsons vecka

Så här ska man uppleva de sista sekunderna av en golftävling:
Med blicken på en boll som rullar åtta meter in i hål — och med en halvgalen caddie på ryggen.
- Ett häftigt ögonblick av mitt liv, sade Richard S Johnson efter Masters-segern.

Det var som ett riktigt Hollywoodslut: Den sympatiske killen som alla gillar men som aldrig lyckas, visade sig vara en riktig hjälte — och bäst när det verkligen gällde.

Putten såg direkt osänkbar ut för de tusentals som satt på de knäpptysta läktarna.

Bara Richard S Johnson själv såg möjligheten.

- Man tror ju alltid. Men det var ju uppgjort att den skulle gå in, för jag har inte satt en enda långputt på hela veckan. Någon gång måste den ju trilla i, och den gjorde det vid helt rätt läge..., sade en överlycklig segrare.

Tillsammans med kompisen Anders Timell som caddie har han haft roligt under hela veckan, och när putten ramlade i, publiken stod upp och jublade, Richard skrek — så kastade sig Timell upp på ryggen i någon form av fotbollsmålgest.

- Jag får nog åka till en naprapat nu, men det är det värt. Det roliga är att jag minns inte så mycket därifrån. Jag kan inte ens säga hur lång putten var, och jag vet inte när jag förstod att den skulle gå i. Det kändes helt overkligt, sade Johnson.

Segern kom efter att ledningen växlat fram och tillbaka under hela ronden, och att Åkersbergakillen — som spelar på den amerikanska PGA-touren till vardags — missat flera sänkbara birdieputtar.

- Jag fick lite småpanik efter halva rundan, men när vädret blev bättre så visste jag att det fanns slag att ta. Efter 17:e hålet sa Anders att det var vi som bestämde och jag som hade trumfkortet i handen. Det tog jag till mig. Och det är sjukt att få sätta en sån där putt, sade han.

Han har vunnit ett par tävlingar tidigare — bland annat en på PGA-touren när de allra bästa spelarna var på British open — men det här slår allt.

- Jag vågade inte säga det här tidigare i helgen för jag ville inte sätta jidder i huvudet på mig, men att vinna Scandinavian masters som svensk är så stort det kan bli. Och att få göra det på hemmaplan, med min kompis som caddie, och med familj och vänner på banan. Det kan inte bli bättre.

Segerresultatet blev elva slag under par och marginalen ned till tvåan Rafa Echenique, Argentina, blev ett enda slag.

Robert Karlsson blev näst bäste svensk på en sjunde plats.

TT