Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magisk vinnarbild som ett pussel

På fritiden är Jonas Granath, Strömsholm, musiker och spelar, sedan 1997, gitarr i bandet Rytterne Röj. Tillsammans med bandet reste han till Kanada för att göra spelningar i tre städer.

Västerås. Besöket i Kanada varade i två veckor och bandmedlemmarna hann se och uppleva annat utanför scenen. Lite shopping

i Nordamerikas största shoppingcenter, där bara parkeringen utanför rymmer 33 000 bilar. Det finns även ett äventyrsbad

i det stora centret.

Jonas gjorde även planlösa promenader för att bara uppleva omgivningarna där han var. På programmet fanns även besök i Banff National park som etablerades 1885 i Klippiga bergen.

Fotografering är inte någon hobby Jonas har.

– Jag tar mest bilder på semestern.

Jonas tömde bilderna han hade i mobilen för att få plats med nya bilder under resan i Kanada.

– Det blev runt 700 bilder, men alla blev inte lika bra som den här, säger han och skrattar.

Jonas beskriver platsen i nationalparken som magisk, tyst och stilla.

– Det är en sagolik miljö, lite overklig på något vis. Som ett 1000-bitars pussel.

För Jonas var besöket i Kanada den första. Men han tror att det blir fler resor dit. Kanada har varierande miljöer. På en del håll är det platt och andra berg, berättar han.

Förutom musiken och sången ägnar Jonas sig gärna åt att spela golf. Men till Kanada var bara gitarren och sångrösten med. Golfklubborna lämnade han hemma i Sverige.