Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Ekblad (C): Bättre lösning krävs för Barkaröförskola

Frågan har diskuterats under lång tid

Situationen för förskolan i Barkarö har diskuterats under lång tid nu. För oss i Centerpartiet är det oacceptabelt att Västerås Stad ännu inte presenterar en lämplig lösning.

Det ursprungliga förslaget om att bygga om nuvarande Skogsbackens förskola genom att lägga till en våning samt bygga samman de gamla kulturhusen borde ha kastats i papperskorgen för länge sedan. Förslaget har liten betydelse för att lösa behovet av förskoleplatser i Barkarö och har dessutom en lång rad nackdelar som:

·förslaget innebär att en redan dålig trafiksituation vid skolorna blir ännu sämre

·barnens lekytor utomhus minskas kraftigt·arbetsmiljön för personalen med ett stort antal småbarn på andra våningen blir dålig

·vid en brand blir det mycket svårt att utrymma barnen snabbt och säkert

·ett växande Barkarö har behov av samlingslokaler för alla generationer, vilket byggnaden skulle passa bra till

·Barkarös skolor behöver mer lokaler för till exempel kulturskolan

Centerpartiet i Västerås vill att en ny lösning för förskolesituationen i Barkarö tas fram omgående. Eftersom Barkarö är en expansiv kommundel är det viktigt att titta på nybyggnation tillsammans med privata exploatörer eller bygga egna nya konceptförskolor.

Dessutom vill vi att det gamla förslaget om ombyggnad av Skogsbacken förkastas. Vi anser att förslaget som sådant har ingen rimlig chans att få bygglov på grund av sina brister.

Magnus Ekblad

ordförande Centerpartiets Västeråskrets

Läs mer: Debatt: Skrota byggplanerna för Barkarö skola

Debatt M: Bra att Centerpartiet har tänkt om

Debatt: Ombyggnad av förskolorna i Barkarö förstör den historiska miljön

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel