Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Magnus Lindgren utlovar spontanjazz

Västerås internationella jazzstjärna Magnus Lindgren gör ett sällsynt gästspel på hemmaplan på söndag.

På Konserthusets scen får han sällskap av namnkunniga musikaliska vänner som Nils Landgren, Rigmor Gustafsson och Sharon Dyall.

Och lite mer otippat: Emilia Mitiku, fortfarande kanske mest känd för sin jättehit Big Big World i slutet av 1990-talet.

– Hon är lite mer inne på jazz nu så jag har arrat upp en av hennes låtar för storband, säger Magnus Lindgren.

Jazzens vänner och Magnus Lindgren anordnade en liknande spelning i fjol. Publikintresset tycks stort även denna gång – häromdagen var 700 biljetter sålda.

Valet av artister är tänkt att borga för god underhållning.

– Jag vill behålla lekfullheten och det kan man göra med de här. Jag gillar om det finns plats för spontanitet.

Solisterna backas upp av Västerås Allstar Jazz Orchestra, ett nybildat band som är en utveckling av Västerås ungdomsstorband.

– Det är kul att se att storbandstraditionen i Västerås blivit rikskänd. För mig är storband inom jazzen som symfoniorkestern i den klassiska musiken.

Under det gångna året har Magnus Lindgren turnerat i världen i högt tempo, bland annat med sitt latinjazzband Batucada Jazz.

Inför 2012 är han aktuell med ett, möjligen två, skivsläpp. En annan stor satsning är ett projekt ihop med Nils Landgren, Wermland Opera och Bohuslän Big Band, där folkvisan möter jazz i arrangemang av Lindgren. I april passerar turnén Västerås.