Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mäklare spår prisfall

En majoritet av mäklarna i Västmanland tror att husen kommer att bli billigare i höst. Länets mäklare är mest pessimistiska i hela landet.

74% av mäklarna i Västmanland tror att småhuspriserna kommer att falla i höst, enligt Mäklarsamfundet. Det gör mäklarna i länet till landets största pessimister, till exempel tror bara 5% av mäklarna i Västra Götaland och 58% av Stockholmsmäklarna på sjunkande småhuspriser.

Mäklaren Mattias J Vallgårda på Svensk fastighetsförmedling i Västerås är en av dem som tror att priserna kommer att falla. Men hur stort prisfallet blir kan han inte svara på.

- Det är med anledningen av osäkerheten i omvärlden, bolånetaket, osäkerhet i ränteutvecklingen och det stora utbudet, säger han.

Har ni märkt något prisfall redan?- Vi märker att det är mer prisdiskussioner och färre kunder på visningarna. Sedan har vi inte fått svart på vitt att priserna har gått ner. Men känslan är att vi redan är inne i den perioden.

Mäklarsamfundet har frågat 2 000 mäklare i hela landet om vilken prisutveckling de tror är sannolik. Prognosen gäller till och med november.