Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maktfullkomlig nonchalans

Den 3 april skrev jag ett öppet brev till Västerås kommunstyrelse med en vädjan om att välja en billigare och en enklare lösning för det planerade resecentret. Jernhusen och Trafikverket kan bygga en väl fungerande järnvägsstation. Detta kan ske utan att kommunens budget belastas med flera hundra miljoner för att riva det nuvarande stationshuset och bygga ett gigantiskt tak över bangården. Både Jernhusen och Trafikverket har besvarat brevet.

Men den styrande majoriteten i kommunstyrelsen föredrar att tiga. Detta agerande demonstrerar en maktfullkomlig nonchalans som inte är bra för demokratin och skadar det politiska samtalet. Tusentals västeråsare förväntar sig och har rätt att få besked om hur partierna vill hushålla med våra skattepengar.

I dessa coronatider när krisrapporterna dagligen avlöser varandra begriper alla västeråsare att kommunen under lång tid framåt kommer att ha en mycket kärv ekonomi. Det är oklokt att nu belasta skattebetalarna med nya helt onödiga utgifter på hundratals miljoner.

Åke Hillman

för aktionsgruppen stoppa taket

nu med över 2500 medlemmar

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel