Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mälarenergi söker läcka

Det läcker någonstans i Västerås eller Hallstahammars fjärrvärmenät. Det kan innebära tillfälligt stopp för varmvatten.

Någonstans i Västerås och Hallstahammars gemensamma fjärrvärmenät har det uppstått en läcka. Det har Mälarenergis personal konstaterat under tisdagsförmiddagen sedan en större mängd fjärrvärmevatten än normalt krävts för att fylla nätet.

Mälarenergi har börjat felsökning för att närmare lokalisera läckan. Det innebär att fjärrvärmen stängs av sektionsvis område för område i fjärrvärmenätet för att på så sätt genom uteslutningsmetoden hitta området där läckan finns.

Avstängningarna varar två timmar per område. Under de två timmarna avstängningen sker är värmen avstängd - normalt inga större problem den här årstiden under så kort tid. Men dessutom stängs varmvattnet av under de två timmarna.

Felsökningen kan ta upp till ett dygn - det beror på när Mälarenergis personal hittar läckan. För de flesta kommer dock avbrottet maximalt att vara två timmar.