Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Målgång för Midnattssolsrallyt

Motorer vrålade och asfalten fick svarta ränder när Sjöhagsvägen och Hamngatan på lördagen förvandlades rallybanor. Saabar, Porschar och andra klassiska fordon kördes i högsta fart medan västeråsare samlades vid vägkanterna.

Annons

- Motorintresset i Västerås är mycket stort, sade Håkan Thonér, presschef för Midnattssolrallyt, när tävlingen gick mot sitt slut.

Västerås var avslutande etapp i tävlingen som pågått i flera dagar och körs i etapper från Jönköping och norrut. Att köra rally i städer är ovanligt och Västerås bjöd på tävlingens enda rena asfaltsträckor. Arrangörerna av rallyt hoppas kunna ha Västerås som startplats nästa år.

Hur gick det då? Kenneth Bäcklund, Vara MK, vann hela tävlingen med en total tid på 1.44.22,4. I regularityklassen segrade Penti-Juhani Hintikka, Finland.

Team Tidö hade mindre lycka med sig. Både Michael Persbrandt och David von Schinkel hade tekniska problem och avbröt tävlingen på fredagen. Därför startade de med ett tidstillägg på lördagen och hamnade längre bak i resultatlistan.

Samma sak drabbade Björn Waldegård, som också kom långt bak.

Läs mer om rallyt i måndagens VLT.